Sant Jordi, el dia feiner més festiu de l’any

Sant Jordi, el dia feiner més festiu de l’any

Sant Jordi, el dia feiner més festiu de l’any 1920 2400 Neteges Bages

Sant Jordi, el dia feiner més festiu de l’any

Sant Jordi és un dia farcit de símbols, amor, cultura, territori, identitat. Sant Jordi és la festa del civisme.

Una de les festes de l’any que vivim amb més intensitat a Neteges Bages és Sant Jordi, per nosaltres es tracta d’un dia especial que recull la tradició d’una llegenda, que parla d’un cavaller, un drac, un regne i una princesa, una rosa i un llibre.

No ens detindrem en explicar-vos la història, doncs amb els anys ha evolucionat i segurament tots la sabeu, el que volem fer es explicar-vos sobre un sentiment que any rere any perviu com si l’acabéssim d’estrenar.

Per Sant Jordi, llibres, roses i carrers engalanats

El dia 23 d’abril els carrers de Catalunya es guarneixen amb paradetes de llibres i roses. Arreu es respira una alegria especial i que s’encomana amb molta facilitat. No és festa, però ho sembla, no estem de vacances, però portem un ritme menys accelerat, no passa res i tanmateix, vivim moltes coses.

El dia de Sant Jordi a Catalunya celebrem el goig de viure i això es veu a les ciutats, pobles i barriades, se sent, s’olora i fins i tot s’assaboreix.

És el dia de les floristes, dels editors, els escriptors i els llibreters, ja que el dia 23 d’abril és quan es venen més roses de l’any i pel que fa al sector editorial, durant els mesos de març i abril es publiquen llibres per tal que es venguin els dies previs a la festa i el dia de Sant Jordi mateix.

Per aquest motiu molts dels autors més reconeguts presenten les seves obres rere una taula habilitada als carrers principals de les grans ciutats acumulant cues formades pels seus fidels lectors que esperen que signin el darrer llibre publicat.

Una tradició molt especial per Neteges Bages

Sant Jordi és el nostre patró, però no som els únics, també és patró d’Anglaterra, Portugal, Grècia, Etiòpia, Rússia, Lituània o Geòrgia, això fa que la nostra, esdevingui una festa universal i bonica.

No exagerem quan diem que Sant Jordi és la festivitat catalana més important pel que fa a la participació de la gent. Vagis o vagis, trobaràs a grans i petits amb una rosa o un llibre a la mà.

Els carrers de la nostra ciutat s’omplen de vida. Aquest dia la gent passeja com mai en un escenari on els llibres, les roses, els lletraferits i els escriptors coincideixen en les diferents parades a la recerca d’una firma, una mirada o un somriure, és el dia de les complicitats i del plaer de passejar per passejar. És un dia de regals petits fets amb sentit, mentre algú s’autoregala un llibre, com cada any, i es promet que aquest any, segur que se’l llegeix.

Enguany aquesta meravellosa festa s’escau en dissabte! Nosaltres el gaudirem amb la mateixa alegria i il·lusió de sempre.

Us desitgem un feliç dia de Sant Jordi 2022!

Utilitzem cookies per garantir que us donem la millor experiència al nostre lloc web. Si continueu utilitzant aquest lloc, assumirem que hi esteu d'acord.